• web2.jpg
  • Luxury-Slider.jpg
  • 4.jpg
AKİK SERİSİ
ALEPPO SERİSİ
ALTIN SERİSİ
BUHARA SERİSİ
GRANADA PERFUME OIL
GÜL SERİSİ
İNCİ SERİSİ
KRİSTAL SERİSİ
LUXURY SERİSİ
MERCAN SERİSİ
PARFÜM SERİSİ
ROYAL SERİSİ
SAFİR SERİSİ
SEDEF SERİSİ
TURKUAZ SERİSİ
TÜP HAC SERİSİ
TÜP SERİSİ
  • Şeftali
    Şeftali esansı bu meyvenin özsuyundan damıtılabilir, fakat parfümcüler genellikle daha kuvvetli olduğunda sentetik şeftali bileşenini kullanırlar. Mitsouko (Guerlain) parfümü yumuşak ve tatlı bir üst nota olarak şeftaliyi kullanan ilk parfümdü.Sun-flowers (Arden) ve Angel (Thierry Mugler) parfümlerinin notalarında da şeftaliyi görebiliriz.
  • Fesleğen
    Bahçe ile ilgilenenlerin çoğunun bildiği gibi fesleğenin çok çeşidi vardır. Parfümeri için yetiştirilen en yaygın türler karanfil kokulu Ocimum Sanctum ve mis kokulu Ocimum Basilicum'u içerir. Bu keskin ve baharatlı esans yağı esas olarak bir parfümde orta nota olarak kullanılır ve muhabbet çiçeği kokusunu andırır.
  • Ananas
    Bu tropikal meyvenin yağı özsuyundan damıtılır. Parfümcüler ananas yağını kullanırlar veya bu kokuyu sentetik olarak üretirler.
  • Sandal Ağacı
    En iyi sandal ağacı Mysore, Hindistan'da yetişenlerden elde edilir ve coşkulu odunsu bir aromaya sahiptir. Sandal ağacı mükemmel sabitleyicidir. Kadın kokularının yarısında ve erkek kokularının üçte birinde bir baz nota olarak kullanılmaktadır.
  • Yasemin
    Parfümeride kullanılan 900 gr. yağ özü elde etmek için, Asya yasemin çalısından 6000 kg. çiçek kullanmak gerekir. İlk çiçeklenmedeki tomurcuklar Temmuz ve Ağustos'ta toplanır ama Ekim'deki ikinci çiçeklenme çok daha fazla kokulu tomurcuklar sağlar. Yasemin şafaktan önce toplanmalıdır yoksa verdiği kokunun % 20'sini kaybeder. Yaseminin beyaz taç ya...
  • Kayısı Çekirdeği Yağı
    Kayısı meyvesinin kokusu meyveden başarılı bir şekilde elde edilmezken, çekirdeklerinden elde edilen altın sarısı renkli sıvı yağ kayısının sevimli kokusunu taşır. Çekirdek yağı, parfümeride kullanmaya yetecek kadar kuvvetli bir koku malzemesi olmamakla birlikte, koku üreticiliği işinde taşıyıcı yağ olarak mükemmel bir tercihtir.Kayısı çekirdeği y...
  • Zencefil
    Bu tanıdık baharatın esans yağı, zencefil bitkisinin kök gövdesinden damıtılır. Bu çoşkulu, keskin kokulu baharat yağı, Oriental ve modern harmanlara haz katar.
  • Tonka Fasülyesi
    Amerikan tonka fasülyeleri, bazen vanilya yerine kullanılan bir yağ verirler. Tonka yeni biçilmiş ot kokusunu da verir çünkü kumarin içerir. Bir baz nota olarak kullanılır ve bütün kokuya vanilya benzeri bir sabitleyici katmak için doğranıp potporilere ilave edilebilir.
  • Kekik
    Yağ bu bitkinin yapraklarından damıtılır. Parfümeri limon kekiği ve baharatlı bir türü de dahil pek çok kekik türünü kullanır. Bu şifalı bitki esans yağı parfümeride, bir bitkisel yeşillik notası yaratmak için lavanta yağı ile çok iyi karışır.
  • Bulgaristan Gülü
    Şam gülü (Rose Damascena) Bulgaristan' ın Güller Vadisi ve ülkemizde yetiştirilir. Şam gülü Avrupa'ya Haçlı savaşçıları tarafından tanıtılmıştır. Bulgar Gülü dünya üzerinde en güzel gül kokusu olarak kabul edilir. 450 gram yağ elde etmek için 1.800 güle ihtiyaç duyulur. Gül yağı kadın kokularının % 82'sinde ve bütün erkek kokularının % 12'sinde ku...
  • Karanfil Manolya Itır Şahi Çiçeği Misket Limonu Yağı Buğday Özü Yağı
  • Fesleğen Gül Ağacı Portakal Çiçeği Yağı Anason Biberiye
HİZMET ANLAYIŞIMIZ

BUHARA ESANS’ta “yüksek kalite standartlarında ürün” ve “sürekli müşteri memnuniyeti”, hizmet anlayışımızın temel felsefesini oluşturur. Daimi bir yenilik anlayışı, alanında uzman kadro ve etkili fiyat politikası sayesinde hem kalite standardizasyonu hem de müşteri memnuniyeti üst düzeyde tutulmaktadır.

DEVAMI
VİZYONUMUZ

Kokuya getirdiğimiz farklı bakış açısıyla hem Türkiye’de pazar payımızı arttırmak hem de uluslararası kozmetik piyasasında ülkemizi temsil eden örnek bir kuruluş haline gelmek.

DEVAMI
MİSYONUMUZ

“Koku değişecek” inancımızdan hareketle insanların hayal dünyasını yansıtacak kokular tasarlayıp, parfüm kullanımına yepyeni bakış açıları kazandırmak.

DEVAMI
| Tüm hakları saklıdır Copyright 2019 ©